
اهمیت و ضرورت های ورزش بانوان
به بهانه روز جهانی زن
نگارنده : معصومه الماس پور( مشاور امور بانوان و خانواده موسسه فرهنگی ورزشی و رفاهی پیام )
ورزش برای تمامی افراد جامعه مهم است. این مسئله بارها و بارها توسط علوم مختلف از جمله پزشکی و روانشناسی و ... ثابت شده است. در واقع ورزش نکردن افزایش بیماریها، تنشهای عصبی ، اجتماعی و اختلالات ارتباطی بین افراد را منجر میشود و هزینه های هنگفتی روی دست جوامع می گذارد. درحالی که پیشگیری از این اتفاقات ناگوار با توسعه ورزش در جامعه نه فقط هزینه ای به مراتب کمتر دارد ، که سلامت جامعه را نیز تضمین می کند. اما در این بین، ورزش برای بانوان به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند به مراتب مهمتر از مردان است. زنان از لحاظ مادری در جامعه سهمی بزرگ دارند ، ورزش آنها را برای انجام وظایف مقدس مادری آماده تر ساخته و باعث می شود نسلی سالم و فعال و نیرومند بوجود آورند. زنان به عنوان نیمی از اجتماع و مدیر خانه و مسئول نظم و تربیت کودکان خود، برای حفظ نشاط، شادابی و سلامتی، به ورزش نیازمند هستند و اگر جامعه از زنان غافل بماند ضررهای غیر قابل جبرانی را شاهد خواهد بود ، چرا که زن اگر وجودش ضایع شود تنها برای خودش نیست بلکه به کل جامعه ضرر می رسد و خانواده ها که ارکان جامعه اند متزلزل و بی ثبات و غیر قابل دوام خواهد شد. در واقع هر قدر افراد از نظر جسمانی توانمندتر باشند از نظر روانی، آرامش اعصاب در وضعیت بهتری قرار دارند.
امروزه زنان زیادی در سطح جهان به ورزش های مختلف اشتغال دارند. گروهی ورزشکار حرفه ای اند و تعدادی ورزشکار آماتور؛ گروهی به ورزش های سبک می پردازند و برخی به ورزش های سنگین و خشن؛ گروهی از آنان برای رسیدن به مقامات و قهرمانی تلاش می کنند و برخی برای حفظ سلامتی و یا تناسب اندام. و عدّه بیش تری از زنان نیز از ورزش و ورزشکار، بیگانه و یا حتی از آن بیزارند. حال باید دانست، کار کدامین گروه از این زنان صحیح تر بوده و به صلاح نزدیک تر است.
نظر به ارزش والای زن در جامعه و با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و محور خانواده بشمار می آیند، لذا باید از نظر روحی و جسمی از سلامت و شادابی برخوردارباشند . ورزش یکی از مهمترین طرقی است که به زنان کمک می کند تا ضمن شرکت در فعالیتهای ورزشی، وظایف مادری را بهتر انجام دهند و فرزندان بهتری را تعلیم و تربیت دهند و نسل سالمتری به جامعه تحویل دهند .
مشارکت در ورزش میتواند به زنان برای گسترشدادن مهارتهای فیزیکی وبالا بردن توانایی فیزیکی و قدرتی آنها کمک می کند و علاوه بر این میتواند اعتماد به نفس آنها را نیز بالا ببرد. از طرف دیگر قدرت فیزیکی که از طریق مشارکت ورزشی به دست میآید، با تناسب اندام و سلامتی همراه است و این گونه زنان سلامت فیزیکی و روانی خود را کنترل میکنند و کمتر احساس آسیبپذیری خواهند داشت. این عوامل نیز احساس استقلال افراد را بالا میبرد.
نظر به اینکه، ایجاد و توسعه سلامتی و فعالیتهای تفریحی از طریق عمومی نمودن ورزش و فعالیتهای بدنی در میان مردم یکی از اهداف دولت می باشد، لذا در این راستا،موسسه پیام نقش بسزایی در نمایاندن اهداف وعملکرد مثبت ورزش بانوان داشته است. برگزاری کلاس های آموزشی در طی سال و همچنین برگزاری مسابقات در بیشتر رشته های ورزشی با رعایت استاندارهای بین المللی بحق توانسته است راهکارهاو بستر های مفیدی برای افزایش سطح آگاهی زنان و تندرستی آنان ارائه دهد همچنین زمینه کاهش و از بین بردن نگرانی های بی اساس و فشارهای عصبی، افسردگی، ترس و حفظ روحیه سلامتی و روانی آنان را فراهم نماید.
سیاست گذاری موسسه فرهنگی ورزشی و رفاهی پیام در ارائه خدمات همواره عدالت محوری و پرهیز از تبعیض های جنسیتی بوده و این مهم را همواره سرلوحه ی برنامه ریزی ها و اقدامات خود قرار داده است .
حضور مستمر مشاور امور بانوان و خانواده در جلسات مدیریتی موسسه و تشکیل نشست های هم اندیشی مسئولین ورزش بانوان از اقدامات ارزشمندی است که اخیرا بیش از پیش به آن توجه می شود و تاثیر بسزایی در احقاق حقوق اجتماعی بانوان داشته است .